over mij

“In mijn atelier werk ik vooral met keramiek en steen. Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring in beelden en objecten maken. Ik maak eigen werk, voer abstracte ideeën van anderen uit – zoals het maken van gedenkbeelden/-tegels, kleurige urnen met stenen deksel en beschilderde porseleinen lampen – en begeleid bij het zelf maken. Daarnaast geef ik sinds 2012 les in portret boetseren aan studenten van de Portretschool Amsterdam.

Na mijn afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in de richting schilderen, tekenen en grafiek, heb ik mijn focus verlegd van twee- naar driedimensionaal en mij gespecialiseerd in beeldhouwen en keramiek.

Ik geef graag mijn technische en artistieke kennis, ideeën en inspiratie door aan iedereen die ’t verlangen heeft iets met creativiteit te doen, en help hen zelf hun ideeën vorm te geven. Ik werk 1 op 1 of in kleine groepen.

Creativiteit hoort bij ons, het is ons belangrijkste middel om veranderingen te maken. Het bracht onze voorouders van holbewoners naar ruimtevaarders. Het geeft ons fantasie en het stelt ons in staat een wereld te creëren die nog niet bestaat.

Tijdens mijn lessen en workshops zie ik jonge kinderen, tieners en volwassenen met hun handen van een stuk klei en glazuur iets moois maken. Dan ontstaat er niet alleen iets waar ze trots op kunnen zijn, in het proces ontwikkelen ze ook een creatieve manier van denken, stappen uit hun hoofd en vinden daardoor ontspanning.

Ook zie ik dat ’t bezig zijn met vorm en kleur mensen kan helpen om moeilijke situaties te verwerken of juist feestelijke gebeurtenissen te vieren.

Ik ga graag in gesprek hierover.”